lichtblauw-vlak

VW Card

Uw eigen
'Volkswagen-
Inclusief' kaart!
Op vertoon van deze kaart profiteert u van talloze aanbiedingen, extra's en privileges. Lees meer...

VWinclusiefcard

Bij Zinger is uw personen-
auto, bedrijfswagen of camper in de beste handen die u zich maar kunt wensen. Wij staan dagelijks met raad en daad voor u paraat!
Lees meer...

Service & Onderhoud


rood-prijsblok1

NIEUWS VAN ZINGER!

item4

Nu voor

item4a
item6a

Vraag nu uw eigen
Volkswagen-InclusiefCard aan
en profiteer van de voordelen!

VWinclusiefcard1

Aanvragen en direct
profiteren? Dat kan met deze card: gratis APK bij groot onderhoud, gratis airco- en veiligheidscheck, gratis eventkaartjes, mobile routeplanner etc. Lees hier verder!

Ontario585tikust
item16
TopbalksiteZinger

Autobedrijf Zinger

Volkswagen Servicepartner personen- en bedrijfswagens

T 0593 380 000 of mail De Hanekampen 4a, 9411 XM Beilen

Login

Is uw Volkswagen al vakantieklaar?

U wilt natuurlijk met een veilig gevoel op vakantie gaan. Laat daarom nu uw Volkswagen checken op de belangrijke punten, zoals airconditioning, motor, banden en remmen. De vakantiecheck is slechts € 19,95. Daarnaast ontvangt u tijdelijk bij een Vakantiecheck gratis Volkswagen T1 spaarpot. 

U kunt ook gebruik maken van de gratis Vakantiecheck, u ontvangt dan geenspaarpot.

De volgende punten worden tijdens de Vakantiecheck gecontroleerd:

 1. Accu
 2. Airconditioning
 3. Banden
 4. Deuren
 5. Olie
 6. Koelsysteem
 7. Verlichting
 8. Verwarming
 9. Voorruit
 10. Remschijven
 11. Ruitenwisser/sproeiers
 12. Uitlaatsysteem

Volkswagen T-Cross Breeze: eerste open SUV in het Polo-segment

 • Innovatieve concept-car is voorbode van nieuwe SUV in het compacte segment
 • Volkswagen brengt in alle relevante segmenten een aansprekende SUV

Op de autotentoonstelling van Genève stelt Volkswagen de T-Cross Breeze voor. In dit studiemodel, dat vooruitblikt naar een nieuwe, compacte SUV-lijn van Volkswagen, smelten een SUV en een cabriolet samen – een primeur in dit segment. Hij beschikt over een krachtige en efficiënte 1,0-liter turbomotor, een interactieve cockpit en een compleet nieuw bedieningsconcept dat het aantal knoppen tot een minimum beperkt.

Het concept van de T-Crosse Breeze is uniek: het is de eerste SUV met softtop in het Polo-segment. Hij biedt een hoge zitpositie voor een goed zicht en een hoog funkarakter. Hoewel het een studiemodel is, zou het tot serieproductie van de T-Cross Breeze kunnen komen. Hij blikt in ieder geval vooruit naar de nieuwe, meest compacte SUV-lijn van Volkswagen. Het merk streeft er naar om in elk relevant segment de consument een aansprekende SUV aan te bieden. Zo komt er in de Golf-klasse een SUV in de stijl van de T-Roc concept en is de T-Cross Breeze de smaakmaker voor een SUV in het Polo-segment.

Efficiënt en krachtig
De direct ingespoten 1,0-liter turbomotor met 81 kW/110 pk en 175 Nm draagt bij aan het rijplezier van de T-Cross Breeze. Deze TSI-motor is gekoppeld aan een zeventraps DSG-transmissie, die de aandrijfkracht op de voorwielen overbrengt. De DSG wordt evenals de elektronische parkeerrem en het adaptieve onderstel bediend door een compacte ‘by-wire’-unit.

Herkenbaar design
De T-Cross Breeze is direct herkenbaar als een Volkswagen-SUV. Hij volgt de stijl van de nieuwe Tiguan en laat tegelijkertijd zien dat hij een eigen karakter heeft. Eyecatchers zijn de brede grille, de vlakke LED-koplampen en de door LED-ringen omrande mistlampen.

Van opzij springen de strakke lijnen, de softtop en de 19-inch lichtmetalen wielen in het oog. In de brede achterklep zijn LED-lichtunits opgenomen.

Toekomst zonder knoppen
Het bedieningsconcept van de T-Cross Breeze is gebaseerd op dat van de prijswinnende BUDD-e concept-car, die in januari jl tijdens de CES in Las Vegas is gepresenteerd. Het aantal bedieningsknoppen is tot een minimum gereduceerd. De meeste functies worden bediend door middel van touchpads of gebaren. Alleen de ramen en de softtop worden nog met knoppen bediend. Ook hiermee blikt de T-Cross Breeze vooruit naar de (nabije) toekomst. In het interieur vallen ook de frisse kleuren met donkere contrasten op. Opvallend is het gebruik van materialen die ook worden toegepast bij bijvoorbeeld sportschoenen.

Human-Machine Interface
Ook de interactieve Human-Machine Interface van de T-Cross Breeze laat zien wat de nabije toekomst aan innovatie in petto heeft. Centraal daarbij staan twee aparte displays die optisch en functioneel samensmelten tot één geheel: het Active Info Display. Dit naar eigen wens instelbare digitale instrumentenpaneel wordt al toegepast in de Passat en de Tiguan. Voor de T-Cross Breeze zijn er extra mogelijkheden. Zo maakt de On-road modus het mogelijk om informatie op een nieuwe manier weer te geven. De bestuurder kiest wat hij/zij wil zien – specifieke onderdelen zijn op het display in te delen als apps op een smartphone. Het Predictive Driving Profile koppelt info van navigatie en assistentiesystemen aan gegevens van camera’s en sensoren. Op basis daarvan wordt automatisch de respons van motor, onderstel besturing etc. aangepast. De Easy terrain-functie van het Active Info Display maakt gebruik van gegevens van sensoren en van navigatiedata. Zo ‘herkent’ de auto de ondergrond. Op basis hiervan geeft de T-Cross Breeze aan of een passage al dan niet begaanbaar is. Als dat zo is, kiest de auto zelf de optimale rijmodus.

Infotainment op maat
Het centrale scherm van het infotainmentsysteem is ook naar wens te configureren. Zo is het mogelijk om een route topografisch weer te geven, inclusief informatie over de hoogte van heuvels/bergen en het weer. De bestuurder kan er ook voor kiezen de equalizer van het sound system zichtbaar te maken en de inbox laat de laatste drie SMS-berichten zien. Het configureren van het display wijst zich vanzelf: eenvoudig en intuïtief.

Dat geldt ook voor de bediening van de airco. Nabijheidssensoren zorgen er bijvoorbeeld voor dat het ‘airco-scherm’ wordt geopend als de hand van de bestuurder in die richting gaat.

________________________________________________________________________________________

De nieuwe Tiguan:

 

De scherp geprijsde Tiguan Connected Series is gebaseerd op de rijk uitgeruste Comfortline en biedt het allerlaatste op het gebied van connectiviteit, waaronder de innovatieve Mijn Volkswagen app, en Apple Carplay™ via Car-Net ‘App-Connect’.

Daarnaast is de Tiguan Connected Seriesstandaard voorzien van begeerlijke opties als het Executive pakket (met onder andere het navigatie-, radio en multimediasysteem ‘Discover Media’, diefstalalarm en Bluetooth telefoonvoorbereiding), digitale radio-ontvangst (DAB+) en spraakbediening van media (Voice Control). Zaken als dakreling in chroom, parkeersensoren voor en achter en lichtmetalen velgen worden eveneens standaard meegeleverd.

Mijn Volkswagen app als personal assistant

Net als de andere Connected Series-modellen is ook deze Tiguan standaard uitgerust met de innovatieve Mijn Volkswagen module. Met de bijbehorende, multifunctionele Mijn Volkswagen app ‘connect’ de bestuurder zijn Volkswagen met zijn smartphone. Met de Think Blue-score bijvoorbeeld krijgt zuinig rijden een totaal nieuwe dimensie. De Mijn Volkswagen app is ook ideaal voor het bijhouden van de rittenadministratie. Tevens waarschuwt hij via de smartphone voor niet afgesloten portieren. Het Bewegings Alert geeft direct een melding zodra de auto wordt verplaatst of de deuren worden ontgrendeld, bijvoorbeeld in het geval van diefstal. De app biedt ook de mogelijkheid om op afstand te checken of de auto op de handrem staat.

Dankzij de locatievoorziening is exact te zien waar de geparkeerde auto zich bevindt, zodat hij altijd terug te vinden is. Tegelijkertijd geeft hij ook een digitaal ‘tikje op de schouder’ bij bijvoorbeeld een lage accustand of wanneer een onderhoudsbeurt zich aandient of als het tijd is voor een APK.

Direct verbonden

De Tiguan Connected Series staat vanaf mei bij de Nederlandse Volkswagen-dealers en is daar inmiddels te bestellen. Prijzen beginnen bij 31.590 euro (1.4 TSI 92 kW/125pk). Als diesel is deze Tiguan er vanaf 37.290 euro (2.0 TDI 81kW/110pk). Er is al een Tiguan vanaf 28.790 euro.

De in dit bericht vermelde prijzen zijn consumentenadviesprijzen inclusief BPM/BTW, exclusief afleverkosten. Lees de algemene verkoopinformatie op www.volkswagen.nl.

©2018 • Automobielbedrijf A.J. Zinger bv.
Alle rechten voorbehouden • Disclaimer

Bekijk ook onze site ZingerCampers voor een avontuurlijke en zorgeloze vakantie.
Let daarbij op onze vroegboekkortingen voor 2019